De deuren

 

Materiaal / hout

Standaard maak ik de deuren van Amerikaans tulpenhout, deuren hoger dan 230 maak ik van meranti. Deuren uitgevoerd in meranti hebben een meerprijs van € 50,- per deur. Uiteraard kan ik alle deuren maken van meranti indien gewenst.

Amerikaans tulpenhout (yellow poplar) heeft de volgende eigenschappen:

  • Makkelijk te verwerken
  • Eenvoudig te behandelen
  • Zeer fraaie resultaten na frezen
  • Mooi en geheel dekkend te kleuren (verf)
  • Weinig tot geen noesten
  • Werkt niet of nauwelijks

Profielen

Het profiel wordt bij standaard profielen direct in de stijl gefreesd, zie voorbeelden onder. Bij grove profielen is dit niet mogelijk en worden losse profiellijsten gemaakt welke later in de deur worden geplaatst. Ook dit geeft een prachtig resultaat.

Hieronder een overzicht van de "standaard" profielen:
 

Panelen

Profielen

Bij vlakke panelen wordt standaard 6 mm mdf geleverd.  Is een houtnerf in de panelen gewenst dan worden de panelen gemaakt van populieren triplex. Deze panelen hebben een meerprijs van € 15,- per paneel.

Panelen met een facetrand ook wel bossing panelen genoemd worden gemaakt van 18 mm mdf. 

 

Deuren met glas

In plaats van dichte panelen kunt u natuurlijk ook kiezen voor panelen van glas. Dit geeft uiteraard meer lichtinval in de ruimte. Op de volgende pagina lees u alles over de mogelijkheden.

 

Herstellen oude paneeldeuren

In het verleden (jaren 70) zijn veel mooie klassieke paneeldeuren voorzien van dichte vlakke platen. Wanneer je dit weer in de oude staat wil herstellen is dit vaak een lastige klus. Panelen zijn eruit, profielen niet meer goed etc.

Ook is er vaak een wens om een paneel te vervangen door een ruit of andersom. In veel gevallen kan ik dit herstellen in de vorm zoals gewenst. Vraag gerust om meer informatie.

Back to top