Hout keuze

Hout keuze

Vuren

Vuren is het hout waarmee in de geschiedenis vaak werd gewerkt. Dit hout typeert zich door de kleine knoesten en de mooie houtstructuur welke na het aflakken die look geeft die uw zoekt voor uw authentieke paneeldeur. Het hout wordt fabrieksmatig gelamineerd wat betekend dat het in de lengte uit stroken bestaat van 45mm breed wat kromtrekken tegen gaat. Maximale houtdikte is 40mm.

Meranti

Meranti is een hardhout welke zich typeert door zijn prachtige kwaliteit. Dit hout heeft geen knoesten en een typerende houtstructuur waardoor het zich uitermate leent voor strakke en hoog kwalitatieve deuren. Dit hout wordt met name gebruikt bij hoge deuren maar kan natuurlijk ook voor standaard maten. Het hout wordt fabrieksmatig gevingerlast wat betekend dat het is opgebouwd uit stukken hout van rond de 50cm lang. Ook dit wordt gedaan om kromtrekken tegen te gaan. Maximale houtdikte is 42mm.

Yellow poplar

Dit is ook een hardhout soort maar wat zachter dan meranti. Het is niet gelamineerd of gevingerlast. De lange stijlen worden door mijzelf 1 x gelamineerd om kromtrekken zoveel mogelijk te voorkomen. Dit hout typeert zich door een prachtige structuur met heel weinig knoesten. Maximale houtdikte is 45mm.