Profielen

Profielen

Een belangrijk onderdeel van een deur is de profilering. Het profiel zorgt voor de overgang van de stijlen en dorpels naar het paneel. Profielen zijn er in vele maten en modellen.
Grofweg kan je profielen onder verdelen in twee soorten.

Ten eerste de kleinere profielen tot ongeveer 15 mm breed. Deze profielen worden direct in de stijlen en dorpels gefreesd. Dit is minder arbeidsintensief waardoor de deur prijstechnisch goedkoper is. Zie voorbeelden hier onder.

Ten tweede de wat bredere authentieke profielen. Door de breedte kunnen deze profielen niet direct in de stijlen en dorpels worden gefreesd. Bij deze profielen frees ik losse profiellijsten welke vervolgens in de deur worden verlijmd. Omdat dit veel meer werk is vallen deze deuren in een hogere prijsklasse.

Inmiddels heb ik een groot assortiment aan profielbeitels in huis maar het kan zijn dat ik uw profiel niet heb. We kunnen dan zoeken naar een profiel wat erop lijkt maar ik kan ook nieuwe beitels laten maken specifiek van uw profiel. Omdat hier extra kosten aan verbonden zijn gaat dit alleen in overleg en met goedkeuring van u.